Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met betrekking tot de IPL behandeling.

Hoe werkt IPL-ontharen?

Bij de behandeling worden meerdere lichtflitsen op de huid afgegeven. Het pigment in de haren absorbeert dit licht en zet dit om in warmte. Het pigment in de haren geleidt deze warmte naar de haarwortels waarna de stamcellen, die zorgen dat het haartje kan gaan groeien, definitief worden vernietigd.

 

Kan iedereen de IPL behandelingen ondergaan?

Doordat IPL Salon Shine gebruik maakt van de nieuwste technieken en de beste apparatuur kan iedereen de IPL behandeling ondergaan en kunnen alle lichaamsdelen behandeld worden.

 

Hoe lang duurt een IPL behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Het behandelen van de bikinilijn duurt gemiddeld 10 minuten, volledige benen 45 minuten.

 

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De behandeling is alleen effectief als de haren zich in de groeifase bevinden. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenoemde rustfase, daarom zijn er meerdere behandelingen nodig om het ideale resultaat te behalen. Gemiddeld zijn er bij IPL Salon Shine slechts 6 - 10 behandelingen nodig.

 

Waarom moet ik mij kort voor de behandeling scheren?

U dient het te behandelen gebied 1 of 2 dagen voor de behandeling te scheren. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, hierdoor is de behandeling minder gevoelig. Daarnaast geleid de warmte dan beter naar de haarwortels.

 

Wanneer ik me niet helemaal volgens de behandelingsperiodiek laat behandelen, heeft dit dan invloed op het resultaat?

U dient altijd de periodiek aan te houden anders bestaat de kans dat u meer behandelingen nodig heeft omdat u uit de haargroeicyclus loopt.

 

Is de IPL behandeling pijnlijk?

De IPL behandeling is op de meeste plekken bijna geheel pijnloos. Er ontstaat een prikkelend gevoel als de lichtflits de haarwortel heeft bereikt zoals dat van een elastiekje tegen de huid. Het is belangrijk dat u dit prikkelende gevoel voelt want dit geeft aan dat de behandeling effectief is. De intensiteit wordt zodanig ingesteld dat de behandeling prettig verloopt.

 

Mogen minderjarigen worden behandeld?

Nee, i.v.m. de wet B.I.G. is de minimum leeftijd voor behandeling 16 jaar. Eventueel wel in overleg met huisarts of dermatoloog en altijd met toestemming van ouders of voogd.

 

Hoe weet ik of de IPL behandeling geholpen heeft?

  • Een paar weken na de behandeling beginnen de haartjes vanzelf los te laten.
  • U ziet onregelmatige haargroei ontstaan, er ontstaan kale plekken.
  • U kunt gaan twijfelen als u na een paar maanden nog steeds veel haren ziet terug groeien. Maar schrikt u niet. Door de haargroeifasen groeien er weer andere haren terug. U heeft gewoon het omslagpunt nog niet bereikt.
  • Per behandeling wordt circa 15 tot 30% van de dan bestaande haartjes vernietigd.
  • Soms staat er ineens meer haar dan u ooit had op die plek. Dit komt omdat de natuurlijke haargroeicyclus verstoord is. Normaliter zouden die haren na elkaar actief zijn, maar nu komen ze tegelijkertijd. Voor de behandeling is dit heel gunstig!

 

Waarom wordt direct zonlicht en zonnebank afgeraden 2 weken voor- en na de behandeling?

De cellen in de huid die pigment aanmaken mogen niet actief zijn gemaakt door de zon. In reactie op zonlicht worden ze ‘wakker’ en vullen zich met pigment. Tijdens de behandeling zou dit betekenen dat ook zij de toegevoerde warmte zouden absorberen, in plaats van alleen maar het pigment in de haren. Dit heeft een ongunstige invloed op het te behalen resultaat. Daarnaast kunnen ook de pigmentcellen in de huid verstoord raken in hun pigmentvorming. Dit zou later in de zon witte plekken kunnen opleveren. Het duurt heel lang voor dit weer bijtrekt.

 

Kan ik tijdens de zomermaanden behandeld worden?

U kunt zich absoluut laten behandelen in de zomermaanden. Het behandelde gebied dient goed afgedekt te worden bij direct zonlicht of u dient een goede sunblock met minimaal factor 50 te gebruiken.

 

Mag ik tijdens de ontharingskuur zelfbruiningscrème gebruiken?

Wij raden het gebruik van zelfbruiningscrème af. Veel van deze cremes maken pigmentcellen actief waardoor de behandeling minder effectief is. Ook raden wij het gebruik van bruiningscapsules af.

 

Waarom mag ik niet harsen, waxen of epileren voorafgaand aan de behandeling?

U mag minstens 6 weken voor de behandeling niet harsen, waxen op epileren. De haren zijn nodig ter geleiding van de warmte naar de haarwortels. Als er te weinig haartjes zijn terug gegroeid heeft de behandeling nauwelijks effect. Ook raden wij het gebruik van ontharingscrème af.

 

Ben ik definitief van de haren af?

Ja, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Helaas zijn er op onze huid haarzakjes die slapen onderhuids of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium van ons leven. Bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen, maar ook gewoon bij het ouder worden. Dit betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u toch de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw een paar haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch dikker worden. Het kan dus gebeuren dat u dan een paar “onderhoudsbeurtjes” nodig heeft.

 

Wat zou de reden kunnen zijn dat de IPL behandeling niet aanslaat?

Bij circa 2% van de klanten slaat de behandeling niet aan. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Bepaald medicijngebruik;
  • Bruingebrande huid door zon of zonnebank;
  • Te vroeg behandelen na langdurig epileren of harsen;
  • Hormoonstoornissen waardoor slapende haarzakjes actief gemaakt worden;
  • Verkeerde periodiek tussen de behandelingen.

 

Waarom mag je niet behandeld worden tijdens de zwangerschap?

Door hormoonveranderingen bestaat de kans dat er tijdelijk meer of minder haargroei is. Het effect van de behandeling is dan niet duidelijk. Daarnaast zijn veel vrouwen tijdens de zwangerschap overgevoelig voor licht.

 

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.